Etiquetes

, , ,

Les conferències “Precolombart” volen donar sortida als estudis de nous investigadors sobre la cultura inca

La seu de l’IEC va albergar el passat 1 i 2 de març el cicle de conferències centrat en donar a conèixer l’art de la zona andina. Per primer cop, el Museu Barbier-Mueller d’Art Precolombí de Barcelona  i el Centre d’Estudis Precolombins han treballat conjuntament per difondre les cultures precolombines a un públic més ampli.

Les quatre conferències que es van celebrar durant aquests dos dies han esdevingut el marc complementari a l’exposició “Camí de l’inca. El passat dels Andes” que s’exposa al Museu Barbier-Mueller d’Art Precolombí fins el setembre.

Les xerrades van ser a càrrec de Carole Sinclaire, Ariadna Baulenas, Núria Sanz i Montse Bosch. Aquestes van voler aprofitar l’oportunitat de potenciar Amèrica del Sud a Barcelona que, a diferència de Mesoamèrica,  no gaudeix del mateix protagonisme. Amb l’èxit de les conferències celebrades, s’espera  que en un futur es pugui seguir donant sortida a les noves investigacions sobre la cultura de països com Colòmbia, Equador, Perú, Bolívia, Xile i Argentina.

Sònia González

– Xerrada de Carole Sinclaire: “Teixits precolombins del Nord de Xile”

– Xerrada d’Ariadna Baulenas: “Fills del llamp: mestres curanderos andins tocats per la divinitat”

Anuncis