Etiquetes

, , ,

La secció de l’Institut, fundada el 1911, celebra diferents actes sobre aprenentatge i ús del català

La Secció Filològica de l’IEC ha organitzat una sèrie d’actes entre avui i demà (9 i 10 de març) per deixar constància de “la importància de la vitalitat i la creativitat expressiva de la llengua catalana”. Aquests actes es celebren al Teatre Cívic de la ciutat italiana de L’Alguer en un clar intent de promoure la llengua més enllà de les fronteres de Catalunya.

Les activitats organitzades per aquests dos dies s’afegeixen a les que ja s’han anat celebrant al llarg del passat 2011 per commemorar el centenari de la Secció Filològica, que fou de les primeres en crear-se juntament amb la Secció de Ciències.

El lema del centenari -“2011 l’any de la paraula viva“- es l’exemple més clar de la intenció motivadora de l’IEC: “descobrir, compartir, exercitar i celebrar la vitalitat, la creativitat expressiva i el dinamisme innovador de la llengua catalana”. A més, el passat 2011 també es recordaven els 100 anys de la mort del poeta català Joan Maragall. Per això la menció a la “paraula viva” en un reconeixement al seu Elogi de la paraula, el discurs de Maragall amb frases com aquesta: “perquè no hi ha mot, per ínfima cosa que ens representi, que no hagi nascut en una llum d’inspiració, que no reflecteixi quelcom de la llum infinita que infantà el món”.

Sònia González

Anuncis