Etiquetes

, ,

La interlocutòria ha resolt el recurs que considerava la possibilitat d’establir el castellà com a llengua vehicular a les aules, juntament amb el català

La consellera d’educació Irene Rigau ha promès que el castellà “està garantit” a les aules, al ser una llengua amb presència en l’educació catalana. Així ha considerat equitatiu el model lingüístic d’educació, i per tant, Rigau ha assegurat que “es tracta d’una victòria del Parlament de Catalunya”.

La llei d’educació de Catalunya pretén ser democràtica i garantir el dret a la formació, per trencar desigualtats socials en el sí de la immersió lingüística. En aquest sentit, l’IEC ha manifestat que el model d’ensenyament català és “imprescindible per a la cohesió social i la convivència intercultural”.

La sentència ha ratificat la validesa del sistema educatiu català aprovat per llei el 2009. Entenent l’educació com un viatge cap a un mateix: una via per assolir la independència i la progressió col·lectiva. Per això, l’Institut espera que “aquests objectius no es vegin afectats per actuacions i decisions futures”.

Mariona Ibàñez

Anuncis